ΜΥΦ: Διασταυρώνονται τα έσοδα από προμήθειες των ασφαλιστικών συμβούλων;

0
410

 

 

 

Γράφει ο Δουκέρης Αναστάσιος, υπεύθυνος του taxvoice.gr

 

Η ΠΟΛ 1078/2014, αναφέρει χαρακτηριστικά για τις υποχρεώσεις των ασφαλιστικών συμβούλων, σχετικά με τη διασταύρωση των εσόδων τους από τις αμοιβές- προμήθειες που λαμβάνουν:

“Ασφαλιστικοί σύμβουλοι:

Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι, από 1.1.2014, υποβάλλουν καταστάσεις πελατών και προμηθευτών και για τις αμοιβές – προμήθειες που λαμβάνουν από τις ασφαλιστικές εταιρίες, τους ασφαλιστικούς πράκτορες, τους μεσίτες ασφαλειών κ.λπ..

Σημειώνεται ότι, για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις του ημερολογιακού έτους 2013 εφαρμόζεται το ισχύον καθεστώς, δηλαδή τα φυσικά πρόσωπα – ασφαλιστικοί σύμβουλοι, για το ημερολογιακό έτος 2013 δεν υποβάλλουν καταστάσεις πελατών, για τις προμήθειες που λαμβάνουν από ασφαλιστικές επιχειρήσεις κ.λπ. ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι επαγγελματική εγκατάσταση.”

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, γιατί και σε αυτή την περίπτωση έχουν παρατηρηθεί πολλά λάθη και παραλείψεις που προκαλούν άσκοπη ταλαιπωρία σε όλους τους εμπλεκόμενους!

Αναστάσιος Δουκέρης

Λογιστής - Φοροτεχνικός Α' Τάξης | Σύμβουλος επιχειρήσεων & ιδιωτών | Αρθρογράφος/Υπεύθυνος σύνταξης taxvoice.gr | Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών - Οικονομολόγων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ