ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Έχουν τεκμήριο;

0
463

 

 

 

ΔΟΥΚΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΛΟΓΙΣΤΗΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ Α’ ΤΑΞΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΙΔΙΩΤΩΝ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ TAXVOICE.GR

 

 

Η ΠΟΛ 1034/2017, αναφέρει χαρακτηριστικά για το θέμα που αναλύουμε σήμερα:

“Η ισχύς των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η οποία μετράται αποκλειστικά με KW, για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 31 του ΚΦΕ, εξομοιώνεται με αυτή των επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης 1200 κ.ε. και η ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης ανέρχεται στις τέσσερις χιλιάδες ευρώ (4.000) ευρώ, ανεξαρτήτως ισχύος του οχήματος. Δεν επιβάλλεται στα αυτοκίνητα αυτά φόρος πολυτελούς διαβίωσης.”

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα έχουν μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα στο θέμα των τεκμηρίων. Σε όλες τις άλλες κατηγορίες αυτοκινήτων τα τεκμήρια διαβαθμίζονται ανάλογα με τον κυβισμό και την παλαιότητα. Παράλληλα υφίσταται και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης. Ως προς τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα το τεκμήριο ανεξαρτήτως κυβισμού είναι 4000 ευρώ και δεν επιβάλλεται και ο φόρος πολυτελείας. Διαπιστώνουμε ότι ο φορολογικός νομοθέτης δίνει κάποια κίνητρα στους φορολογούμενους να προμηθευτούν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα!

 

 

Αναστάσιος Δουκέρης

Λογιστής - Φοροτεχνικός Α' Τάξης | Σύμβουλος επιχειρήσεων & ιδιωτών | Αρθρογράφος/Υπεύθυνος σύνταξης taxvoice.gr | Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών - Οικονομολόγων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ