Ο πρόεδρος της ΠΑΕΛΟ, μιλάει στη Μαρία Σκοτάδη για την ΠΑΕΛΟ και την ενότητα του κλάδου!

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑ.Ε.Λ.Ο ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΚΟΤΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ!

 

-Πρόεδρε σας ευχαριστούμε θερμά για την τιμή να μας πείτε λίγα λόγια για θέματα πολύ σημαντικά σε αυτή τη δύσκολη φάση που περνάμε.

Μαρία μου και εγώ σε ευχαριστώ , όπως ευχαριστώ και τα ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΑΕΛΟ και όλη την συντακτική μας ομάδα καθώς και τον συντονιστή της ομάδας για την συνέντευξη.

  • Περιγράψτε μας με λίγα λόγια την ΠΑΕΛΟ

Η ΠΑΕΛΟ είναι μία Ένωση λογιστών και οικονομολόγων είτε μισθωτών είτε ελευθέρων επαγγελματιών που έχει σαν στόχο μέσα από τις δράσεις της να ενημερώνει τους πάντες και να προσπαθεί να λύνει προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της αλλά που είναι και γενικότερα προβλήματα του κλάδου.

  • Το γνωρίζουμε βέβαια αλλά θα θέλαμε να το γράψουμε και στις σελίδες μας. Η ΠΑΕΛΟ είναι συνδικαλιστικός φορέας ;

Όχι φυσικά το έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη είμαστε ένας επιστημονικός φορέας που εκπροσωπεί με δράσεις και παρεμβάσεις τα μέλη της καταστατικά και τακτικά και φυσικά συντάσσει προτάσεις και παρεμβάσεις σε θέματα που θα κάνουν την καθημερινότητα μας καλύτερη.

  • Ποιες είναι οι δράσεις της ΠΑΕΛΟ;

Η έντονη δραστηριότητα της ΠΑΕΛΟ αποδεικνύεται από) πλήθος διαδικτυακών εκδηλώσεων έχει φιλοξενήσει το μεγαλύτερο φάσμα  επίσημων προσώπων που μας ενημέρωσαν για ειδικά θέματα και ήμασταν με συνεχείς εκδηλώσεις  σε όλη την διάρκεια της πανδημίας κοντά σε όλους τους συναδέλφους.

Αυτή την στιγμή σταθερές δράσεις είναι το δεκαπενθήμερο τεύχος ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΑΕΛΟ και η εβδομαδιαία εκπομπή «ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ» στο Youtube κανάλι μας που συντονίζει ο Λάμπρος Μπέλεσης και μετέχετε εσείς και ο Τάσος ο Δουκέρης. Με την ευκαιρία θέλω να σας ευχαριστήσω και τους τρείς για τον χρόνο και τον κόπο που παρέχετε για να ενημερώσετε τους συναδέλφους κάθε εβδομάδα.

  • Πως βλέπετε το μέλλον του κλάδου;

Αλλάζουν παρά πολλά στον κλάδο! Απαιτείται συναίνεση και συσπείρωση όλων μας ώστε όλοι μαζί να αγωνισθούμε για τα νέα δεδομένα που τρέχουν με αστραπιαία ταχύτητα.

  • Η άποψη σας για το mydata είναι θετική;

Φυσικά και είναι όπως και για ό,τι αφορά την μετάβαση στην ψηφιακή αναβάθμιση και η ΠΑΕΛΟ και τα μέλη της είναι υπέρ. Θα πρέπει να μην υπάρχουν μεγάλα πρόστιμα όμως και σαφείς διευκρινήσεις.

Εμείς έχουμε διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις για ενημέρωση στο mydata. Tο κανάλι μας έχει αφιερώσει πάρα πολλές εκπομπές και ο Λάμπρος Μπέλεσης και ο Τάσος Δουκέρης έχουν στην ουσία γράψει δύο βιβλία … με τα άρθρα τους που μας έχουν βοηθήσει σε όλα.

ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΩ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΕΛΦΟΥΣ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ..

  • Το τελευταίο καιρό Η ΠΑΕΛΟ αντιμετωπίζει απίστευτη επίθεση σε κάποιες ομάδες λογιστών. Έχετε κάτι να μας πείτε;

Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο .Προχωράμε μπροστά.

  • Κατηγορούν την ΠΑΕΛΟ ότι είναι μια διαδικτυακή ένωση και δεν θα σας δούμε ποτέ σε εκδήλωση δια ζώσης γιατί δεν μπορείτε να μαζέψετε ούτε 20 άτομα. Θα δούμε στο μέλλον κάποια δια ζώσης εκδήλωση;

Δυστυχώς η πανδημία μας ταύτισε με το διαδίκτυο. Θα μας δείτε και σε εκδηλώσεις και κυρίως στην μεγάλη εκδήλωση την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου που θα διεξαχθεί στο Reef Athens Riviera.

  • Όλοι είδαμε την ένταση και τον πόλεμο που προέκυψε μετά τα προσβλητικά σχόλια του Προέδρου του ΛΣΑ κατά της ομάδας ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΕΛΟ τα οποία στην συνέχεια είπε θεωρήστε τα άκυρα χωρίς να τα διαγράψει……και στην συνέχεια ακολούθησε πόλεμος μεταξύ σας που κατέληξε στην μη συμμετοχή της ΠΑΕΛΟ στην εκδήλωση για την ενότητα του κλάδου. Μετά τον πόλεμο ανακοινώσεων από την πλευρά σας θεωρούμε το θέμα λήξαν;

Για εμάς ναι. Ελπίζω για το καλό όλου του κλάδου να έχουν λήξει και από την πλευρά του ΛΣΑ.

  • Τι πιστεύετε για τον μέλλον και την ενότητα του κλάδου;

Η ενότητα η οργάνωση και οι συνεργασίες είναι τα απαραίτητα στοιχεία για το μέλλον του κλάδου. Η ενότητα είναι κάτι το αυτονόητο.

  • Έχοντας ξεκαθαρίσει το θέμα ότι δεν είστε συνδικαλιστικός φορέας αποκλείεται στο μέλλον την μετατροπή της ΠΑΕΛΟ σε συνδικαλιστικό φορέα;

Αυτά τα θέματα είναι αποφάσεις της ΓΣ. Αν τα μέλη κρίνουν ότι πρέπει να γίνει θα γίνει. Αυτή τη στιγμή πάντως δεν είμαστε.

  • Και ένα τελευταίο πριν κλείσουμε. Λάμπρος Μπέλεσης περιγράψτε τον μαχητικό αντιπρόεδρο με 5 λέξεις.

 

  • Δάσκαλος
  • Του αρέσει να παίζει δεκάρι στις ομάδες που μετέχει
  • Δουλεύει ασταμάτητα και θέλει να δουλεύει με ομάδες
  • Αγαπάει και θέλει να βοηθά τα νέα παιδιά του κλάδου
  • Ευγενικός και γλυκός άνθρωπος που όμως γίνεται τυφώνας όταν πρέπει

 

  • Πρόεδρε ευχαριστώ πολύ για όλα αυτά που μας είπατε. Θα ευχηθώ και εγώ με την σειρά μου πάντα η ΠΑΕΛΟ μας να είναι μπροστάρης σε πολλά θέματα.

 

 

 

 

 

Συντακτική ομάδα taxvoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ