ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ Α21: Κάθε πότε υποβάλλεται για να μην έχω πρόβλημα στην καταβολή του;

0
543

ΔΟΥΚΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΛΟΓΙΣΤΗΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ Α’ ΤΑΞΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΙΔΙΩΤΩΝ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ TAXVOICE.GR

 

Ερώτηση: Άκουσα στην τηλεόραση σε μια εκπομπή ότι ενώ έχω κάνει την αίτηση για το οικογενειακό επίδομα Α21 και μάλιστα πριν την υποβολή της φορολογικής μου δήλωσης, είμαι υποχρεωμένος να την υποβάλλω εκ νέου, προκειμένου να συνεχίσω να λαμβάνω το ποσό που δικαιούμαι. Εν τέλει κάθε πότε υποβάλλω την αίτηση για το Α21;

Απάντηση:Κάθε χρόνο εμείς οι λογιστές-φοροτεχνικοί ερχόμαστε αντιμέτωποι με πληθώρα ερωτημάτων και τηλεφωνημάτων για το θέμα του οικογενειακού επιδόματος Α21. Ποια είναι η αλήθεια λοιπόν για αυτό το ζήτημα που πράγματι απασχολεί πολλούς από εμάς;

Πράγματι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, χάριν της αναμενόμενης τηλεθέασης και ακροαματικότητας, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα σκοπίμως ή μη, για το πότε ο φορολογούμενος, είναι υποχρεωμένος να υποβάλλει την αίτηση για το Α21.

Η αίτηση για το Α21 υποβάλλεται μια φορά ετησίως από τον Μάρτιο κάθε έτους, έως και τις 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής του κατάστασης, ή λανθασμένης καταχώρισης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ένα μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.

Οι αρμόδιες αρχές κάθε έτος, ανακοινώνουν επίσημα την ημερομηνία έναρξης της πλατφόρμας του Α21, προκειμένου να ξεκινήσουν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, άλλοτε συμπίπτει με την έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και άλλοτε όχι..Καμία σημασία δεν διαδραματίζει το παραπάνω γεγονός..

Μεγάλη προσοχή λοιπόν σε αυτά που ακούμε και από ποιον τα ακούμε…

Η αντικειμενική ενημέρωση στα θέματα που αφορούν την τσέπη σας έχει ονοματεπώνυμο…

Το Taxvoice.gr είναι ο καθημερινός σας σύμμαχος…Είναι ο σύμβουλος που εμπιστεύεστε!

 

 

Αναστάσιος Δουκέρης

Λογιστής - Φοροτεχνικός Α' Τάξης | Σύμβουλος επιχειρήσεων & ιδιωτών | Αρθρογράφος/Υπεύθυνος σύνταξης taxvoice.gr | Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών - Οικονομολόγων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ