Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

  ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Νέες αλλαγές στα εισοδήματα αλλοδαπής προέλευσης!

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Αναστάσιος Δουκέρης
  Αναστάσιος Δουκέρης
  Λογιστής - Φοροτεχνικός Α' Τάξης | Σύμβουλος επιχειρήσεων & ιδιωτών | Αρθρογράφος/Υπεύθυνος σύνταξης taxvoice.gr | Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών - Οικονομολόγων

   

  Γράφει ο Δουκέρης Αναστάσιος, υπεύθυνος του taxvoice.gr.

   

   

  Η Ε.2009/11.01.2019, έρχεται μετά από την απόφαση του ΣΤΕ 2465/2018, να ανακαλέσει την προηγούμενη θέση της διοίκησης με την ΠΟΛ 1099/2018, η οποία τότε συμβάδιζε με την υπ’ αριθμ. 13/2018 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

  Μιλάμε λοιπόν για εκ βάθρων αλλαγή στάσης από τη φορολογική διοίκηση για το θέμα της επιβολής ή μη εισφοράς αλληλεγγύης στο εισόδημα αλλοδαπής προέλευσης.

  Συμπερασματικά λοιπόν με βάση τη νέα θέση της διοίκησης για το θέμα που αναλύουμε καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα:

  “Για τα έτη 2015 και επόμενα, στο εισόδημα αλλοδαπής προέλευσης που αποκτάται από φορολογικό κάτοικο Ελλάδας και για το οποίο η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα φορολόγησης, βάσει ισχύουσας ΣΑΔΦ, δεν επιβάλλεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Επίσης, στο εισόδημα ημεδαπής προέλευσης που αποκτάται από φορολογικό κάτοικο αλλοδαπής και για το οποίο η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα φορολόγησης, βάσει της ισχύουσας ΣΑΔΦ, δεν επιβάλλεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης.”

  ~ Διαφήμιση ~
  - Advertisement -spot_img

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Γράψτε ένα σχόλιο

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  Ει΄σαγετε το ονομά σας εδώ

  - Advertisement -spot_img
  ~ Διαφήμιση ~

  ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ