ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αλλαγές στην υποβολή μισθωτηρίων από συνιδιοκτήτες!

0
366

 

 

Η ΠΟΛ 1162/2018, σε ένα σημείο της αναφέρει χαρακτηριστικά για το ζήτημα της υποβολής ενός μισθωτηρίου, όταν το ακίνητο ανήκει σε πάνω από έναν ιδιοκτήτη:

“Η «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας υποβάλλεται από έναν εκ των συνιδιοκτητών. Μετά την οριστικοποίηση της υποβολής το αποδεικτικό υποβολής επέχει θέση δήλωσης και για τους λοιπούς συνιδιοκτήτες. Σε περίπτωση μη αποδοχής των στοιχείων της μίσθωσης από κάποιον εκ των συνιδιοκτητών, απαιτείται, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, να επιλεγεί το ειδικό πεδίο μη αποδοχής και να αναγραφούν οι λόγοι μη αποδοχής.”

Η προηγούμενη θέση της διοίκησης, πάνω στο θέμα αυτό είχε εκφραστεί με την ΠΟΛ 1013/2014 και ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη:

“Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, ο κάθε εκμισθωτής υποχρεούται στην υποβολή δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας.”

Σημαντική παρατήρηση:

Μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της ΠΟΛ 1162/2018, δηλαδή στις 22/08/2018, η προηγούμενη εγκύκλιος ΠΟΛ 1013/2014, που αφορούσε τα μισθωτήρια, παύει να είναι σε ισχύ.

Το taxvoice.gr, παραμένοντας  πιστό στο ραντεβού σας με την ενημέρωση,είναι εδώ με τη στήλη της σημαντικής ενημέρωσης, παρέχοντάς σας λύσεις σε θέματα που σας αφορούν άμεσα!

Αναστάσιος Δουκέρης

Λογιστής - Φοροτεχνικός Α' Τάξης | Σύμβουλος επιχειρήσεων & ιδιωτών | Αρθρογράφος/Υπεύθυνος σύνταξης taxvoice.gr | Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών - Οικονομολόγων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ