Διαδικτυακή Ομάδα Παρέμβασης Λογιστών Φοροτεχνικών: «Ψήφισμα διαμαρτυρίας-συλλογή υπογραφών για την αποπομπή του κου Ιωάννη Τσακίρη και του κου Δημητρίου Σκάλκου».

0
902

Διαδικτυακή Ομάδα Παρέμβασης Λογιστών Φοροτεχνικών
Email: [email protected]

Σε πρόσφατη ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε διαδικτυακά από την ευρωβουλευτή κ Μαρία Σπυράκη με Θέμα: Ή Πορεία προς την Ανάκαμψη: Ο Ρόλος των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων και των Χρηματοδοτικών Εργαλείων” οι καλεσμένοι κ.κ. Τσακίρης Γιάννης Υφυπουργός Ανάπτυξης και Σκάλκος Δημήτρης Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ εξαπέλυσαν εντελώς απρόκλητα μια γενικευμένη ευθεία επίθεση κατά του κλάδου των Λογιστών Φοροτεχνικών με προσβλητικές, προκλητικές και απαξιωτικές φράσεις.
– Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Τσακίρης:
… Τουλάχιστον οι μισοί από εσάς θα πρέπει να απολύσετε τους λογιστές σας ή τους συμβούλους που πήρατε να σας κάνουν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ή οτιδήποτε του ΕΣΠΑ, να μην τους πληρώσετε ποτέ!! Το τι έχουμε δει δεν λέγεται! Παράδειγμα, υπεύθυνη δήλωση χωρίς υπογραφή, δεν ξέρω εγώ πρώτη φορά βλέπω να στέλνεις υπεύθυνη δήλωση κάπου και να μην την υπογράφεις
Πάρα πολλές επιχειρήσεις κοπήκανε και δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε για τέτοιου τύπου παραλείψεις, παραλείψεις που έκαναν είτε ο ίδιος ο επιχειρηματίας, είτε τις πιο πολλές φορές, στέλεχος του ή ο λογιστής του ή ο σύμβουλος που προσέλαβε να του κάνει μια αίτηση…

– Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Σκάλκος:
Αυτό που είπε ο κ. Υπουργός είναι πολύ σωστό, που έκανε μια μικρή επίθεση στους λογιστές, δεν θέλω να τσακωθώ με τους λογιστές εάν είναι κάποιος εδώ αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι κάθε λογιστής by default, να το πούμε έτσι, είναι ικανός να κάνει έστω και ένα απλό φάκελο ΕΣΠΑ. Δηλαδή ψάχνουμε κάποιον να μας το φτιάξει και εμείς πηγαίνουμε σε κάποιον λογιστή να μας φτιάξει την φορολογική δήλωση και αυτός τα παίρνει φασόν εάν έχουμε και κάποιον μικροβιοτέχνη και όπως κάνει τις φορολογικές δηλώσεις βγάζει και τις αιτήσεις του ΕΣΠΑ. Εγώ έχω να καταθέσω την δική μου προσωπική μαρτυρία.
Συνήθως τα λάθη που γίνονται στο ΕΣΠΑ δεν γίνονται σε ένα φάκελο γίνονται σε πολλούς και είναι ίδια και είναι από τον ίδιο άνθρωπο. Μέχρι και το όνομα κάνει λάθος μερικές φορές copy paste και μετά δεν είναι λύση να τα ρίχνει ο λογιστής στο υπουργείο ή για παράδειγμα κάποιος έχει κάνει εκπρόθεσμα την αίτηση του στο πληροφοριακό σύστημα και να έρθει εκεί πέρα και να προσπαθεί να μας πείσει με το κινητό του «να εδώ πέρα με το print screen πηγαίνει λάθος το δικό μας το ρολόι» και να βάζει το τοπικό βουλευτή να έρχεται εδώ και ο υπουργός σε μένα για να τα αλλάξουμε

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η αήθης αυτή επίθεση των δυο στελεχών της κυβέρνησης στον κλάδο των λογιστών δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη!

Τα δυο τελευταία χρονιά όλη η κοινωνική/επιδοματική πολιτική του κράτους υλοποιήθηκε από τα γραφεία μας μέσα από τις νέες πλατφόρμες που άνοιγαν προκειμένου να στηριχθεί η ελληνική κοινωνία. Και όλα αυτά μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες, με πλατφόρμες που άνοιγαν ημιτελείς, με ένα ορυμαγδό νομοθεσίας και διευκρινιστικών- πολλών δε αντιφατικών μεταξύ τους- εγκυκλίων. Γεγονότα που ενέτειναν την πίεση στα γραφεία μας.

Θα θέλαμε να αναλογιστείτε τι θα έκανε το κράτος και οι πολίτες του, εάν αυτά τα δυο χρόνια, ο κλάδος των λογιστών δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις των καιρών και έδειχνε κοινωνική αναλγησία.

Δεν περιμένουμε από κανένα να αναγνωρίσει τον ρόλο που διαδραμάτισε ο κλάδος μας την περίοδο της πανδημίας, κάναμε το καθήκον μας για να στηριχθούν άνθρωποι και επιχειρήσεις. Πράξαμε το ανθρωπίνως δυνατό όταν η οικονομία του κράτους μπήκε στη ΜΕΘ και η κοινωνική συνοχή απειλούνταν με κατάρρευση.
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ λοιπόν να γινόμαστε στόχος ειρωνικών και προσβλητικών σχολίων από ΚΑΝΕΝΑΝ, όποια θέση και να κατέχει.
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να σπιλώνεται ένας ολόκληρος κλάδος για κάποια πιθανά λάθη, όπως το εγκληματικό σε βαθμό κακουργήματος λάθος να αναρτηθεί μια υπεύθυνη δήλωση χωρίς υπογραφή, που έγιναν λόγω της τεράστιας πίεσης που δέχτηκαν τα γραφεία μας. Δεν διεκδικεί άλλωστε κανείς από εμάς το αλάθητο.
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ κανέναν κ Τσακίρη να συκοφαντεί τους λογιστές φοροτεχνικούς. Σίγουρα γνωρίζει, λόγω της ιδιότητας του, πως υλοποιήθηκαν εκατομμύρια ορθών υποβολών τόσο στην παγκοσμίου φήμης για την λειτουργικότητα της ιστοσελίδα του υπουργείου του, www.ependyseis.gr όσο και στις υπόλοιπες ψηφιακές πλατφόρμες που άνοιγαν κάθε φορά όταν ένα νέο μέτρο στήριξης έμπαινε σε εφαρμογή.
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ κανέναν κ Σκάλο να υποστηρίζει ότι ένας λογιστής είναι μόνο για τις φορολογικές δηλώσεις όταν είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι για να γίνουν τα εκατομμύρια των ορθών υποβολών μέσα στην περίοδο της πανδημίας έπρεπε πρώτα να διαβαστούν και να γίνουν κτήμα μας 30 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και 1800 εγκύκλιοι.

Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτούμε την αποπομπή των κ Τσακίρη Ιωάννη υφυπουργού Ανάπτυξης και Σκάλκου Δημητρίου Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ από τις δημόσιες θέσεις τις οποίες καταλαμβάνουν και απαιτούμε παράλληλα την δημόσια και ειλικρινή συγνώμη τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Αναστάσιος Δουκέρης

Λογιστής - Φοροτεχνικός Α' Τάξης | Σύμβουλος επιχειρήσεων & ιδιωτών | Αρθρογράφος/Υπεύθυνος σύνταξης taxvoice.gr | Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών - Οικονομολόγων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ