Πότε είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε ετήσιο συμπληρωματικό πίνακα προσωπικού στο "ΕΡΓΑΝΗ";

0
578

 
Με ένα έγγραφό του, σχετικά με τη διαδικασία που προβλέπεται από το ΣΕΠΕ, αναφορικά με την μεταφορά εργαζομένων, το Υπουργείο Εργασίας, με μια σύντομη αναφορά, ξεκαθαρίζει το πότε είναι υποχρεωμένος ο εργοδότης να καταθέσει ετήσιο συμπληρωματικό πίνακα προσωπικού!
Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα του εγγράφου αυτού:
<<Αρ. πρωτ.: 40990/50/25.2.2015
Διευκρινίσεις αναφορικά με την Mεταφορά Eργαζομένων, κατά τη διαδικασία υποχρεωτικής υποβολής εντύπων αρμοδιότητας ΣEΠE
Αθήνα, 25/02/2015
Αρ.πρ.: 40990/50
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Σας γνωρίζουμε τα εξής:
1. Eίδος πίνακα προσωπικού
• E4 – ETHΣIOΣ
• E4 – ETHΣIOΣ ΣYMΠΛHPΩMATIKOΣ
O E4-Eτήσιος πίνακας προσωπικού κατατίθεται από 1 Oκτωβρίου έως 21 Oκτωβρίου κάθε έτους και καταγράφει το σύνολο των εργαζομένων στο παράρτημα κατά την ώρα της υποβολής. O E4 – Eτήσιος Συμπληρωματικός κατατίθεται μόνο για απασχολούμενους που εργάζονταν την ώρα της υποβολής του E4 – Eτήσιου πίνακα, αλλά δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτόν.>>
Καθίσταται λοιπόν σαφές, ότι για παράδειγμα, όταν έχει κατατεθεί ο ετήσιος πίνακας προσωπικού και ο εργοδότης αργότερα προβεί σε μια νέα πρόσληψη, τότε αρκεί και μόνο η υποβολή του ενιαίου εντύπου αναγγελίας πρόσληψης Ε3 και η αυτόματη δημιουργία από το σύστημα του Συμπληρωματικού πίνακα ως προς τη νέα αυτή πρόσληψη.
Σε καμία περίπτωση με μια νέα πρόσληψη μετά την κατάθεση του ετήσιου πίνακα , δεν κάνουμε υποβολή ετήσιου συμπληρωματικού πίνακα, του οποίου η υποβολή πραγματοποιείται μόνο όταν εκ παραδρομής κατά την υποβολή του ετήσιου πίνακα, δεν συμπεριλάβαμε κάποιον ή κάποιους εργαζόμενους που ήταν ενεργοί κατά την ημερομηνία υποβολής του ετήσιου Ε4.
 

ΔΟΥΚΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΛΟΓΙΣΤΗΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 

Αναστάσιος Δουκέρης

Λογιστής - Φοροτεχνικός Α' Τάξης | Σύμβουλος επιχειρήσεων & ιδιωτών | Αρθρογράφος/Υπεύθυνος σύνταξης taxvoice.gr | Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών - Οικονομολόγων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ