Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

  ΕΤΗΣΙΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Τι πρέπει να γνωρίζουμε..όσο ακόμα υπάρχουν!

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Αναστάσιος Δουκέρης
  Αναστάσιος Δουκέρης
  Λογιστής - Φοροτεχνικός Α' Τάξης | Σύμβουλος επιχειρήσεων & ιδιωτών | Αρθρογράφος/Υπεύθυνος σύνταξης taxvoice.gr | Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών - Οικονομολόγων

  ΔΟΥΚΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

  ΛΟΓΙΣΤΗΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ Α’ ΤΑΞΗΣ

  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΙΔΙΩΤΩΝ

  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ TAXVOICE.GR

   

  Γνωρίζετε ότι….

  Κάθε εργοδότης του ιδιωτικού τομέα που απασχολεί προσωπικό, οφείλει να έχει αναρτημένο σε εμφανές σημείο του τόπου εργασίας τον ετήσιο πίνακα προσωπικού, χωρίς να εμφανίζονται οι αποδοχές των εργαζόμενων και να τον προφυλάσσει κατάλληλα από τυχόν φθορές.

  Χρήσιμες παρατηρήσεις:

  • Στον ετήσιο πίνακα προσωπικού εμφανίζονται όλοι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στην επιχείρηση, την στιγμή που γίνεται η υποβολή, ανεξαρτήτως του αν είναι μόνιμοι, εποχιακοί κλπ…
  • Ο ετήσιος πίνακας προσωπικού υποβάλλεται στο σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” από 1/1/2019 έως και 31/10/2019, εκτός αν δοθεί επίσημη παράταση όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια.
  • Αν εκ παραδρομής δεν συμπεριλήφθηκε ένας ενεργός εργαζόμενος στον ετήσιο πίνακα, είμαστε υποχρεωμένοι εντός των νόμιμων προθεσμιών να υποβάλλουμε συμπληρωματικό ετήσιο πίνακα και μόνο για τα άτομα που δεν δηλώθηκαν στον αρχικό.
  • Αν κατά την υποβολή του ετήσιου πίνακα προσωπικού γίνουν λάθη, αυτά δεν διορθώνονται με ηλεκτρονικό τρόπο, αλλά χειρόγραφα στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας.
  • Τέλος, αν δεν υποβληθεί εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών, ο ετήσιος πίνακας προσωπικού, τότε απαιτείται κατάθεση του χειρόγραφα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Εκεί θα επιβληθεί και το αντίστοιχο πρόστιμο για την εκπρόθεσμη υποβολή του.

  Ευελπιστούμε ότι θα εισακουστούν οι προτάσεις πλήθους φορέων και συλλόγων λογιστών, που συστήνουν στο Υπουργείο Εργασίας, την κατάργηση αυτής της γραφειοκρατικής και χρονοβόρας διαδικασίας, καθώς όλα αυτά τα δεδομένα που φαίνονται στους ετήσιους πίνακες, προκύπτουν με σαφήνεια από την ροή προσλήψεων, αποχωρήσεων και απολύσεων κατά τη διάρκεια της χρονιάς στο πληροφοριακό σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ”. Δεν υπάρχει κανένας λόγος υποβολής του αναχρονιστικού αυτού εντύπου..

  Πηγές: 

  • αριθμ. 40331/Δ1.13521 ΦΕΚ 3520/9-92019 υπουργικής απόφασης
  • άρθρο 16 του Ν.2874/2000

   

   

  ~ Διαφήμιση ~
  - Advertisement -spot_img

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Γράψτε ένα σχόλιο

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  Ει΄σαγετε το ονομά σας εδώ

  - Advertisement -spot_img
  ~ Διαφήμιση ~

  ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ