Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023

  Εργατικά: Χρόνος καταβολής αποζημίωσης απόλυσης σε υπαλλήλους!

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Αναστάσιος Δουκέρης
  Αναστάσιος Δουκέρης
  Λογιστής - Φοροτεχνικός Α' Τάξης | Σύμβουλος επιχειρήσεων & ιδιωτών | Αρθρογράφος/Υπεύθυνος σύνταξης taxvoice.gr | Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών - Οικονομολόγων

  Το άρθρο 74 του Ν.3863/2010, αναφέρει ρητά και ξεκάθαρα:
  Όταν η αποζημίωση λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας υπερβαίνει τις αποδοχές δύο (2) μηνών, ο εργοδότης υποχρεούται να καταβάλει κατά την απόλυση μέρος της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στις αποδοχές δύο (2) μηνών. Το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται σε διμηνιαίες δόσεις, καθεμία από τις οποίες δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τις αποδοχές δύο (2) μηνών, εκτός και αν το ποσό που υπολείπεται για την εξόφληση του συνόλου της αποζημιώσεως είναι μικρότερο. Η πρώτη δόση καταβάλλεται την επομένη της συμπλήρωσης διμήνου από την απόλυση.

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

  Εφ’ όσον δεν καταβληθεί ολόκληρο το ποσό της αποζημίωσης απόλυσης άμεσα, ο εργοδότης δύναται να καταβάλλει την αποζημίωση με δόσεις, με τον περιορισμό ότι κατά την απόλυση θα καταβάλλει 2 μηνιαίους μισθούς και το υπόλοιπο ποσό σε διμηνιαίες δόσεις, μέχρι την εξόφλησή της(αν το ποσό της αποζημίωσης είναι μεγαλύτερο από 2 μισθούς..).

   

  ~ Διαφήμιση ~
  - Advertisement -spot_img

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Γράψτε ένα σχόλιο

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  Ει΄σαγετε το ονομά σας εδώ

  - Advertisement -spot_img
  ~ Διαφήμιση ~

  ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ