ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Πότε το δικαιούμαστε όταν νοικιάζουμε από κοινού μια κατοικία;

0
713

ΔΟΥΚΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΛΟΓΙΣΤΗΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ Α’ ΤΑΞΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΙΔΙΩΤΩΝ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ TAXVOICE.GR

 

Γνωρίζετε ότι….

  • Αν σε μια κατοικία υπάρχουν δύο μισθωτές, οι οποίοι νοικιάζουν ο καθένας από αυτούς μέρος της κατοικίας,με ξεχωριστά μισθωτήρια, τότε κανένας από τους δύο δεν δικαιούται το επίδομα ενοικίου.

 

  • Σε περίπτωση όμως που φαίνονται στο ηλεκτρονικό μισθωτήριο ως συνενοικιαστές στην κατοικία αυτή, τότε και οι δύο μπορούν να λάβουν το επίδομα ενοικίου, αν είναι δικαιούχοι με βάση και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις.

Παρατήρηση:

Στην περίπτωση συνενοικίασης(όπως στους συζύγους), στο ηλεκτρονικό μισθωτήριο, η αίτηση για το επίδομα ενοικίου θα είναι κοινή. Το ποσό της επιδότησης θα κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλωθεί στην αίτηση. Ο λογαριασμός αυτός θα πρέπει να ανήκει στον αιτούντα, στον οποίο πρέπει να είναι είτε δικαιούχος, είτε συνδικαιούχος. Η αίτηση λοιπόν θα υποβληθεί από τον έναν εκ των ενοικιαστών, ενώ ο άλλος θα συμπεριληφθεί σε αυτήν ως μέλος νοικοκυριού. 

Πηγή: IDIKA.GR

Αναστάσιος Δουκέρης

Λογιστής - Φοροτεχνικός Α' Τάξης | Σύμβουλος επιχειρήσεων & ιδιωτών | Αρθρογράφος/Υπεύθυνος σύνταξης taxvoice.gr | Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών - Οικονομολόγων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ