Τόπος τήρησης και φύλαξης βιβλίων και στοιχείων!

0
1095
BE PREPARED and PREPARATION IS THE KEY plan perform Business concept

Γνωρίζετε ότι …

Σύμφωνα με το Άρθρο 7 παρ. 25 ΕΛΠ :Από τις διατάξεις των ΕΛΠ δεν ορίζεται ο τόπος τήρησης και διαφύλαξης των βιβλίων και των στοιχείων .

Συνεπώς αυτά μπορούν να τηρούνται και να φυλάσσονται οπουδήποτε ,ακόμα και κατά τη διάρκεια της περιόδου που αφορούν , με την προϋπόθεση να επιδεικνύονται και να δίνονται στον έλεγχο όταν αυτά ζητηθούν , εντός εύλογου χρόνου (εγκ. πολ. 1003/2015, παρ.7.1.2).

Σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 1 του ΚΦΔ (ν.4174/2013) ορίζεται ότι ” Οι πληροφορίες , τις οποίες ζητά εγγράφως η Φορολογική Διοίκηση από τον φορολογούμενο , πρέπει να παρέχονται εντός 5 εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση του σχετικού αιτήματος , εκτός αν ο φορολογούμενος προσκομίσει επαρκείς αποδείξεις για πιθανές δυσχέρειες κατά την προετοιμασία και υποβολή των πληροφοριών που του ζητήθηκαν , εφόσον οι δυσχέρειες αυτές οφείλονται σε πράξεις ή παραλείψεις της Δημοσίας Διοίκησης ή σε λόγους ανωτέρας βίας.

Μαρία Δ.Ι. Σκοτάδη

Οικονομολόγος-Λογίστρια Φοροτεχνικός Α' Τάξης | Εγκεκριμένη εμπερογνώμων από την ειδική γραμματεία διαχείρισης ιδιωτικού χρέους | Νόμιμη εκπρόσωπος του taxiskep.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ