Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

  ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. Τι ισχύει για τις επαγγελματικές δαπάνες καυσίμων έως 100 ευρώ;

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Αναστάσιος Δουκέρης
  Λογιστής - Φοροτεχνικός Α' Τάξης | Σύμβουλος επιχειρήσεων & ιδιωτών | Αρθρογράφος/Υπεύθυνος σύνταξης taxvoice.gr | Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών - Οικονομολόγων

  ΔΟΥΚΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

  ΛΟΓΙΣΤΗΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ Α’ ΤΑΞΗΣ

  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΙΔΙΩΤΩΝ

  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ TAXVOICE.GR

  Γνωρίζετε ότι…

  Η ταλαιπωρία λογιστών και φορολογούμενων έλαβε τέλος, σε ότι αφορά το ζήτημα με το αν οι αποδείξεις λιανικής πώλησης καυσίμων μέχρι 100 ευρώ(συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.

  Η διοίκηση με απάντησή της, αναφέρει χαρακτηριστικά:

  Για τις διενεργούμενες χονδρικές πωλήσεις καυσίμων του άρθρου 1 της Απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. ΠΟΛ.1195/2018, από οντότητες- εκμεταλλευτές πρατηρίων καυσίμων, καθώς και από πωλητές πετρελαίου θέρμανσης προς άλλες οντότητες, εφόσον τα καύσιμα αυτά θεωρούνται μη εμπορεύσιμα για τον αγοραστή και η αξία τους δεν υπερβαίνει τα 100€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., ανά συναλλαγή, παρέχεται η δυνατότητα να εκδίδεται απλοποιημένο τιμολόγιο, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 10 του ν. 4308/2014.

  Όπως διευκρινίζεται δε με την παράγραφο 10.2.2 της εγκυκλίου ΠΟΛ.1003/2014, επέχουν θέση απλοποιημένου τιμολογίου και οι αποδείξεις λιανικής πώλησης αγαθών.

  Συμπέρασμα:

  • Για τις δαπάνες καυσίμων των οντοτήτων έως 100 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, δεν απαιτείται έκδοση τιμολογίου πώλησης με πλήρη στοιχεία, αλλά παρέχεται η δυνατότητα να εκδίδεται απόδειξη λιανικής πώλησης, η οποία επέχει θέση απλοποιημένου τιμολογίου.
  • Η απόδειξη λιανικής πώλησης καυσίμων, πρέπει να έχει τη σφραγίδα του αγοραστή και τον αριθμό κυκλοφορίας του μεταφορικού του μέσου, γραμμένο με το χέρι.
  • Σε κάθε περίπτωση, για δαπάνες καυσίμων από 100,01 ευρώ και πάνω, απαιτείται η έκδοση τιμολογίου πώλησης με πλήρη στοιχεία του επαγγελματία.

   

  Διάταξη: ΔΕΛ Ζ 1126959 ΕΞ 2019 

   

   

   

   

  Αναστάσιος Δουκέρης

  Λογιστής - Φοροτεχνικός Α' Τάξης | Σύμβουλος επιχειρήσεων & ιδιωτών | Αρθρογράφος/Υπεύθυνος σύνταξης taxvoice.gr | Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών - Οικονομολόγων

  - Advertisement -spot_img

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  - Advertisement -spot_img

  ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ