Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

  ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ: Περιπτώσεις που ο μισθωτής δεν απαιτείται να διαθέτει ΑΦΜ!

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Αναστάσιος Δουκέρης
  Αναστάσιος Δουκέρης
  Λογιστής - Φοροτεχνικός Α' Τάξης | Σύμβουλος επιχειρήσεων & ιδιωτών | Αρθρογράφος/Υπεύθυνος σύνταξης taxvoice.gr | Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών - Οικονομολόγων

  ΔΟΥΚΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

  ΛΟΓΙΣΤΗΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ Α’ ΤΑΞΗΣ

  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΙΔΙΩΤΩΝ

  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ TAXVOICE.GR

   

  Γνωρίζετε ότι….

  Για να προβεί ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου σε ηλεκτρονική υποβολή μισθωτηρίου, ο μισθωτής σε κάθε περίπτωση πρέπει να διαθέτει ΑΦΜ.

  Υπάρχουν μόνο 2 περιπτώσεις, που επιτρέπεται ο μισθωτής να μη διαθέτει ΑΦΜ.

  Οι περιπτώσεις αυτές είναι:

  • Αν ο μισθωτής είναι αλλοδαπός και δεν διαθέτει ΑΦΜ, καταχωρούμε τον αριθμό διαβατηρίου, τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας και τη χώρα προέλευσης.

   

  • Αν η μίσθωση αφορά υπό σύσταση νομικό πρόσωπο, που δεν έχει λάβει ακόμα ΑΦΜ από το ΓΕΜΗ, καταχωρούμε την επωνυμία του Νομικού Προσώπου και τον ΑΦΜ του νόμιμου εκπροσώπου. Στη συνέχεια, όταν το Νομικό Πρόσωπο ολοκληρώσει την έναρξη εργασιών και λάβει ΑΦΜ, ο εκμισθωτής μέσα στον επόμενο μήνα, προβαίνει στην υποβολή νέου μισθωτηρίου, καταχωρώντας το ΑΦΜ του Νομικού Προσώπου και τα λοιπά στοιχεία της μίσθωσης, όπως ακριβώς είχαν καταχωρηθεί στην αρχική δήλωση. Η προσοχή πρέπει να δοθεί στο ότι πρέπει να επιλεγεί το πεδίο “συνέχεια προηγούμενης μίσθωσης”, καθώς και ο αριθμός καταχώρισης της αρχικής μίσθωσης.

   

  Πηγή: AADE.GR

   

   

  ~ Διαφήμιση ~
  - Advertisement -spot_img

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Γράψτε ένα σχόλιο

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  Ει΄σαγετε το ονομά σας εδώ

  - Advertisement -spot_img
  ~ Διαφήμιση ~

  ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ