Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

  ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ: Πότε θεωρείται εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα και έχει αφορολόγητο;

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Αναστάσιος Δουκέρης
  Αναστάσιος Δουκέρης
  Λογιστής - Φοροτεχνικός Α' Τάξης | Σύμβουλος επιχειρήσεων & ιδιωτών | Αρθρογράφος/Υπεύθυνος σύνταξης taxvoice.gr | Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών - Οικονομολόγων

   

  Γράφει ο Δουκέρης Αναστάσιος, υπεύθυνος του taxvoice.gr!

  Κωνσταντίνου Πλειώνη 39, Λαύριο

  6908640340

  E mail: doukeris1982@gmail.com

   

  Η ΠΟΛ 1068/2018 αναφέρει χαρακτηριστικά:

   

  Από 1.1.2017 η δραστηριότητα της οικοτεχνίας όπως ορίζεται στις διατάξεις του ν. 3874/2010 (άρθρο 2 περ. δ’) και του ν. 4253/2014 (άρθρο 56 παρ. 2α), περιλαμβάνεται για φορολογικούς σκοπούς στην έννοια της αγροτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

   

  Αξίζει να σημειώσουμε ότι όσοι ασκούν οικοτεχνία,σύμφωνα με την παραπάνω πολύ σημαντική αλλαγή από 1/1/2017, εγγράφονται στο ηλεκτρονικό μητρώο χειροτεχνίας και αν έχουν και ορισμένες άλλες προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν ως επαγγελματίες που ασκούν αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, έχουν και “αφορολόγητο”, αφού το σύστημα τους κατατάσσει στους κατ’ επάγγελμα αγρότες, μέσω του ΚΕΠΥΕΛ!

   

  Αν όμως δεν πληρούν τα προαπαιτούμενα  που θα τους υποδείξει ο υπεύθυνος λογιστής-φοροτεχνικός τους και δεν έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, δεν θα είναι σε θέση να έχουν το όφελος του αφορολόγητου ορίου, όπως οι άλλοι κατ’ επάγγελμα αγρότες!

  ~ Διαφήμιση ~
  - Advertisement -spot_img

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Γράψτε ένα σχόλιο

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  Ει΄σαγετε το ονομά σας εδώ

  - Advertisement -spot_img
  ~ Διαφήμιση ~

  ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ