Σημαντικές ειδήσεις από την εκδήλωση της ΠΑΕΛΟ με τον υπουργό ηλεκτρονικής διακυβέρνησης!(Δελτίο τύπου+VIDEO).

0
549

Ενημέρωση του Λ. Μπέλεση,
Διευθύνοντα Συμβούλου της BBC CONSULTING SA
Αντιπροέδρου ΠΑΕΛΟ

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

 

Το Σάββατο 3 Απριλίου  το απόγευμα  στο κανάλι της ΠΑ.Ε.Λ.Ο (στο Youtube ΠΑΕΛΟ ) διεξήχθη    διαδικτυακή συνάντηση  με τον  Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης  κ. Κυριάκο Πιερρακάκη με θέμα “ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ”.    

Στην εκδήλωση  απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Χατζηθεοδοσίου και ο Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Δαμίγος .

Στην συζήτηση από πλευράς ΠΑΕΛΟ μετείχαν ο Πρόεδρος Κ. Παναγιωτόπουλος και  ο Αντιπρόεδρος κ. Μπέλεσης .

Επίσης από πλευράς ΣΕΛΠΕ μετείχε ο Aναπλ. Αντιπρόεδρος  κ. Ζαϊρης.

Την συζήτηση διεύθυνε ο δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης.

ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1)Ξεκινά η εφαρμογή έναρξης ατομικής επιχείρησης μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας  και επομένως καταργείται η υποχρεωτική επίσκεψη στα μητρώα των  εφοριών.

2) Άμεσα  θα ξεκινήσει η διασύνδεση  του ΓΕΜΗ με τα μητρώα των εφοριών και του ΕΦΚΑ και επομένως δεν θα απαιτείται μετά από κάθε μεταβολή στο ΓΕΜΗ (τροποποίηση καταστατικού , εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, αλλαγή διαχειριστή κλπ.) η επίσκεψη σε Δ.Ο.Υ και ΕΦΚΑ. Ως εκ τούτου σταματά η απώλεια χαμένων εργατοωρών από τους λογιστές  για αυτή την εργασία.

3) Δρομολογείται σε συνεργασία με τα επιμελητήρια η ηλεκτρονική υπογραφή των Λογιστών –Φοροτεχνικών σε συνάρτηση με την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος τους.

4) Με την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δημοσίου η ανταπόκριση των δημοσίων υπηρεσιών ως προς την εξυπηρέτηση του πολίτη και των επιχειρήσεων θα είναι άμεση.

5) Θα δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα όπου θα καταχωρούνται τα αιτήματα μεγάλων επενδύσεων και από αυτήν θα ζητούνται τα δικαιολογητικά που θα χρειάζονται με στόχο οι επενδύσεις να γίνουν περισσότερο φιλικές (ως προς το θέμα της γραφειοκρατίας ) στους επενδυτές.

6) Δρομολογείται μέσα από το νέο προσωρινό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δύο πολύ σημαντικών projects της Δημόσιας Διοίκησης, όπως το νέο taxis και η νέα “ΕΡΓΑΝΗ¨. Τα δύο αυτά νέα συστήματα, θα είναι ριζικώς ανανεωμένα σε σχέση με τους προκατόχους τους και θα ενσωματώνουν τις νέες τεχνολογίες, αλλά και τις διευρυμένες ανάγκες της αγοράς στη φιλοσοφία τους.

7) Τέλος για την εφαρμογή του mydata τόσο ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, όσο και οι εκπρόσωποι της ΠΑΕΛΟ τόνισαν ότι χρειάζεται χρόνος , εκπαίδευση  και σίγουρα πρόγραμμα επιδότησης(εξοπλισμός-εκπαίδευση προσωπικού-ασφάλεια προσωπικών δεδομένων) για επιχειρήσεις και λογιστές ώστε η εφαρμογή του να γίνει χωρίς προβλήματα και με απόλυτη επιτυχία.

 

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 

 

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  

ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΠΕΛΕΣΗΣ 

Αναστάσιος Δουκέρης

Λογιστής - Φοροτεχνικός Α' Τάξης | Σύμβουλος επιχειρήσεων & ιδιωτών | Αρθρογράφος/Υπεύθυνος σύνταξης taxvoice.gr | Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών - Οικονομολόγων