ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2020: Ποιες ενέργειες απαιτούνται όταν έχω επιστροφή φόρου;

0
1825

ΔΟΥΚΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΛΟΓΙΣΤΗΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ Α’ ΤΑΞΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΙΔΙΩΤΩΝ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ TAXVOICE.GR

Ερώτηση: Το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσής μου είναι πιστωτικό. Πως δηλώνω τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο θα μου πιστωθεί το ποσό της επιστροφής;

Απάντηση: Κατά την υποβολή της δήλωσης αν προκύπτει πιστωτικό αποτέλεσμα και δεν υπάρχει ήδη δηλωμένος τραπεζικός λογαριασμός, θα ενημερώνεστε με μήνυμα για τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε, κατά περίπτωση:
– Αν η επιστροφή φόρου αφορά τον Υπόχρεο, τότε το μήνυμα που θα εμφανίζεται είναι: «Το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι πιστωτικό και για να λάβετε την επιστροφή φόρου θα πρέπει να γνωστοποιήσετε τον λογαριασμό πληρωμών σας (αριθμός ΙΒΑΝ) στη Φορολογική Διοίκηση με την υποβολή ηλεκτρονικής Αίτησης / Υπεύθυνης Δήλωσης στη διαδικτυακή πύλη της Α.Α.Δ.Ε.
https://www1 .aade.gr/taxisnet/mytaxisnet/protected/ibanInfo.htm .Σε περίπτωση κοινού Λογαριασμού, αυτός δύναται να δηλώνεται από έως δύο (2) δικαιούχους.»
– Αν η επιστροφή φόρου αφορά τη Σύζυγο/ΜΣΣ, τότε το μήνυμα που θα εμφανίζεται είναι:
«Το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι πιστωτικό και για να λάβετε την επιστροφή φόρου θα πρέπει να γνωστοποιήσετε τον λογαριασμό πληρωμών σας (αριθμός ΙΒΑΝ) στη Φορολογική Διοίκηση με την υποβολή ηλεκτρονικής Αίτησης / Υπεύθυνης Δήλωσης στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. www.aade.gr με τη χρήση των κωδικών σας στο σύστημα TAXISnet επιλέγοντας Ο λογαριασμός μου // Δήλωση Λογαριασμού – ΙΒΑΝ. Σε περίπτωση κοινού Λογαριασμού, αυτός δύναται να δηλώνεται από έως δύο (2) δικαιούχους.»

Πηγή: Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις ΑΑΔΕ

Αναστάσιος Δουκέρης

Λογιστής - Φοροτεχνικός Α' Τάξης | Σύμβουλος επιχειρήσεων & ιδιωτών | Αρθρογράφος/Υπεύθυνος σύνταξης taxvoice.gr | Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών - Οικονομολόγων