Η πληροφορία της ημέρας! Φορολογία παραγωγής ενέργειας μέχρι 10 kw!

0
499

Ο Νόμος 4172/2013, στο άρθρο 29, παρ.6, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Τα κέρδη των φυσικών προσώπων και των ατομικών επιχειρήσεων που εμπίπτουν στην έννοια των πολύ μικρών επιχειρήσεων, όπως ορίζονται στη Σύσταση 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής της 6ης Μαΐου 2003, από τη διάθεση παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας προς την εταιρεία «Δ.Ε.Η. Α.Ε». ή άλλο προμηθευτή, μετά από την ένταξή τους στο «Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων μέχρι δέκα (10) Kw», κατόπιν απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 14 του ν. 3468/2006 (Α’ 8), απαλλάσσονται του φόρου.”

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

 

Τα κέρδη που αποκτούν φυσικά πρόσωπα και οι ατομικές πολύ μικρές επιχειρήσεις, από τη διάθεση παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας(μέχρι 10 kw), μετά από την ένταξή τους στο ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων, απαλλάσσονται από το φόρο!

Αναστάσιος Δουκέρης

Λογιστής - Φοροτεχνικός Α' Τάξης | Σύμβουλος επιχειρήσεων & ιδιωτών | Αρθρογράφος/Υπεύθυνος σύνταξης taxvoice.gr | Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών - Οικονομολόγων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ