Επιτακτική η ανάγκη για νέα ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις για οφειλές στο Δημόσιο!

0
2319

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΕ 120 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Η συνεχής  οικονομική κρίση από το 2009 και μετά , που περιλάμβανε ένα απίστευτο κοκτέιλ όπως , μνημόνια , capital control , covid-19 , πόλεμο και ενεργειακή κρίση έχουν εξασθενήσει τελείως και τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες.

Πολλές επιχειρήσεις και νοικοκυριά βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση παρά τα θετικά μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κυβέρνηση από την αρχή του  covid-19έως σήμερα.

Δυστυχώς υπάρχει κόπωση και δυσκολία στην ανταπόκριση της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων που είναι κληρονομιά από τα μνημόνια και την πολύ υψηλή φορολόγηση πριν το 2019.

Ας δούμε όμως τι μας λένε τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:

Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία στοιχεία  της ΑΑΔΕ, το σύνολο των οφειλετών προς την Εφορία ανέρχεται σε 4.240.749 άτομα, άρα οι μισοί φορολογούμενοι.
Και το χειρότερο είναι ότι σε ποσοστό 25% θα μπορούσε να έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη.

Οι οφειλέτες  που βρίσκονται στην κόκκινη  ζώνη και απειλούνται με ασφαλιστικά μέτρα είναι αυξημένοι και ο αριθμός τους ανέρχεται  περίπου σε 2000000 ΑΦΜ.

Αν σε αυτό προσθέσουμε το γεγονός ότι  1.387.239 οφειλέτες έχουν υποστεί  αναγκαστικά μέτρα, που σημαίνει κατασχέσεις μισθών , καταθέσεων,  ακινήτων, τότε αντιλαμβανόμαστε πόσο ασφυκτική τείνει να γίνει η κατάσταση.

Επομένως από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο μόνος τρόπος για να λυθεί αυτή η ασφυκτική κατάσταση είναι η αναβίωση των 120 δόσεων που ίσως θα πρέπει να  αυξηθούν σε 150 ,οι οποίες  όμως θα συνοδεύονται  και από γενναίο κούρεμα των προστίμων και προσαυξήσεων με κίνητρα προεξόφλησης των ρυθμίσεων στο μέλλον.

Πιστεύουμε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει εντοπίσει το πρόβλημα και σύντομα θα εξετάσει και θα προβεί σε αναβίωση της ρύθμισης και ίσως και με καλύτερους όρους για να μπορέσει να ξεμπλοκάρει την δυσμενή θέση επιχειρήσεων και ιδιωτών.

Κλείνοντας θα τονίσουμε  ότι την νέα ρύθμιση ζητούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι βιοτέχνες, οι  έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως επίσης και οι μισθωτοί.

Και κάτι τελευταίο για το οποίο έχουμε αναφερθεί αναλυτικά σε άλλα άρθρα, το οποίο  χρίζει  άμεσης αλλαγής είναι η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών μέχρι να εξοφληθεί το 75% της οφειλής, ανεξάρτητα από το αν έχει γίνει ρύθμιση, κάτι που καθιστά την ρύθμιση κάτι ανεφάρμοστο, ενώ παράλληλα αποτελεί τον ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ!

 

 

 

 

 

Λάμπρος Μπέλεσης

Πρόεδρος ACIS BUSINESS CONSULTANTS GROUP | Πρόεδρος ΠΑ.Ε.Λ.Ο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ