Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πρόστιμο έκδοσης αποδείξεων από εγκεκριμένο αλλά μη δηλωμένο φορολογικό μηχανισμό.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Αναστάσιος Δουκέρης
  Αναστάσιος Δουκέρης
  Λογιστής - Φοροτεχνικός Α' Τάξης | Σύμβουλος επιχειρήσεων & ιδιωτών | Αρθρογράφος/Υπεύθυνος σύνταξης taxvoice.gr | Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών - Οικονομολόγων

   

  ΔΟΥΚΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

  ΛΟΓΙΣΤΗΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ Α’ ΤΑΞΗΣ

  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΙΔΙΩΤΩΝ

  ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ TAXVOICE.GR

  6908640340

   

  Είναι συχνό φαινόμενο και ειδικά τα τελευταία χρόνια, να γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι στα καταστήματα, τόσο για τη μη έκδοση αποδείξεων,όσο και για την αποκάλυψη των παράνομων και μη εγκεκριμένων φορολογικών μηχανισμών.

  Καταλαβαίνουμε πως οι επιπτώσεις για έναν επαγγελματία, που χρησιμοποιεί έναν μη εγκεκριμένο φορολογικό μηχανισμό είναι άκρως δυσμενείς, αφού στην ουσία αποκρύπτει από τις αρχές το σύνολο του τζίρου του.

  Οι συνέπειες μιας τέτοιας παράνομης ενέργειας, είναι τόσο οδυνηρές που λίγοι τολμούν να προβούν σε αυτή.

  Επειδή υπάρχουν όμως και οι ξεχασιάρηδες, οι αρχές φρόντισαν να συμπεριλάβουν στο οπλοστάσιο προστίμων που διαθέτουν και μια άλλη κατηγορία φορολογουμένων.

  Η πρόσφατη ΠΟΛ 1241/28-12-2018, αναφέρει χαρακτηριστικά πως επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο, σαν διαδικαστική παράβαση, για την έκδοση στοιχείων λιανικής πώλησης από εγκεκριμένο και μη δηλωμένο φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό.

  Μεγάλη προσοχή λοιπόν να μην ξεχνάτε να να δηλώσετε στην ΑΑΔΕ τους φορολογικούς μηχανισμούς σας, γιατί δεν είναι η κατάλληλη εποχή να μοιράζετε τζάμπα 500 ρικα….

   

   

  ~ Διαφήμιση ~
  - Advertisement -spot_img

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Γράψτε ένα σχόλιο

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  Ει΄σαγετε το ονομά σας εδώ

  - Advertisement -spot_img
  ~ Διαφήμιση ~

  ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ