Οικονομική επιστήμη ή  ΚΕΠ –ΚΕΦ; Γράφει η Μαρία Σκοτάδη!

0
557

 

Κανείς δεν πεθαίνει, πια σήμερα από θανάσιμες αλήθειες.Υπάρχουν πολλά αντίδοτα.

Φρίντριχ Νίτσε 

 

Είχαμε κάποιες ενδείξεις, αλλά όλα ξεκινούν επίσημα το Μάρτιο του 2020, νέα εποχή, εποχή Covid ,πρωτόγνωρη πραγματικότητα .

 

Ο λογιστικός κλάδος δέχθηκε αφόρητες πιέσεις -πλατφόρμες που δημιουργήθηκαν εν μέσω μιας νύχτας ,αιτήσεις που έπρεπε να υποβληθούν εντός λίγων 24ωρων και πολύωρη αναμονή ως τα χαράματα ώστε να ψηφιστεί ν ‘ αναγνωστεί ,αφομοιωθεί, για να μπορεί να εφαρμοστεί μία νέα ΠΝΠ .

Σε εκείνο λοιπόν το σημείο η σκέψη είναι μία που πλανάται σταθερά στο μυαλό κάθε συνάδελφου.

 

Οικονομική επιστήμη ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών ;

 

Στόχος πλέον είναι ένας και αυτός ονομάζεται “Σχίσμα”

Το On the principles of political economy οφείλει  να διαχωριστεί από το social politics.

 

Στον προθάλαμο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και του ψηφιακού κόσμου , η οικονομική επιστήμη οφείλει να παραμείνει ακέραιη απέναντι στα προβλήματα και τις απαιτήσεις του πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα σε σχέση με το κράτος .

 

Σημείο αναφοράς εξ’ ορισμού παραμένει το να εντοπίζει, να καταχωρεί, να επεξεργάζεται και να παρουσιάζει τα οικονομικά γεγονότα μιας επιχείρησης ή οικονομικής οντότητας, οτιδήποτε άλλο εντάσσεται στα πλαίσια της κοινωνικής, πολιτικής, όπου ο εκάστοτε Οικονομολόγος – Λογιστής – Φοροτεχνικός καθ’ υπέρβαση του καθήκοντος, διεκπεραιώνει.

 

Το υπερμέγεθες φάσμα γνώσεών του και αντιλήψεις του ψηφιακού περιβάλλοντος τον καθιστά ομόλογο στις εκάστοτε απαιτούμενες πράξεις.

 

Είναι όμως η νέα εποχή που επιβεβλημένα ο κλάδος οφείλει να διαχωρίσει τη θέση του και να τη γνωστοποιήσει στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

 

Οικονομική επιστήμη ή  ΚΕΠ –ΚΕΦ;

 

Σκοτάδη Δ.Ι. Μαρία

Οικονομολόγος – Λογίστρια  , Φοροτεχνικός   Α Τάξης 

Εγκεκριμένη εμπειρογνώμων από την Eιδική Γραμματεία

          Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

     Νόμιμη Εκπρόσωπος  του TaxisKep.gr

 

Μαρία Δ.Ι. Σκοτάδη

Οικονομολόγος-Λογίστρια Φοροτεχνικός Α' Τάξης | Εγκεκριμένη εμπερογνώμων από την ειδική γραμματεία διαχείρισης ιδιωτικού χρέους | Νόμιμη εκπρόσωπος του taxiskep.gr