Ρύθμιση 36-72 δόσεων στο ΚΕΑΟ!

Διευκρινήσεις για την ένταξη στις 36-72 δόσεις κορωνοχρεών μετά την παράταση ένταξης που έχει δοθεί έως τις 28/02/2022 για οφειλές που βεβαιώθηκαν στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Οφειλέτες που εξαιρούνται από την πιστοποίηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΚΕΑΟ ή υπάρχει αδυναμία εγγραφής η αίτηση μπορεί να υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΚΕΑΟ κλείνοντας ένα ηλεκτρονικό ραντεβού μέσα από τον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ .

https://www.efka.gov.gr/…/e-ephka-elektroniko-aitema…

Βασικά σημεία της ρύθμισης:

  1. Δίνεται η δυνατότητα μετάπτωσης από τις 12 στις 72 δόσεις των οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας και αφορούν τις περιόδους απασχόλησης από τον Φεβρουάριο του 2020 έως και τον Ιούνιο του 2021.
  2. Οι οφειλές ρυθμίζονται σε 36 άτοκες δόσεις ή σε 72 έντοκες δόσεις με επιτόκιο 2,5% ετησίως υπολογιζόμενο.
  3. Η υπαγωγή του οφειλέτη στη ρύθμιση συντελείται με την καταβολή της πρώτης δόσης.
  4. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης είναι 50 ευρώ.
  5. Ο οφειλέτης μπορεί να επιλέξει, σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης, την εφάπαξ εξόφληση του υπολοίπου των ρυθμισμένων οφειλών, χωρίς την επιβάρυνση επιτοκίου.
  6. Η ρύθμιση χάνεται εάν ο οφειλέτης δεν καταβάλει ποσό 2 δόσεων.

Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, εφόσον τηρούνται οι όροι, χορηγείται αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας διμηνιαίας ισχύος.

Εφόσον οι ασφαλισμένοι χάσουν τη ρύθμιση:

Αναβιώνει ως άμεσα απαιτητό το σύνολο του υπολοίπου της οφειλής και των προηγούμενων τόκων, πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων.

Προσοχή:

Στη ρύθμιση εντάσσονται όλα τα χρέη από ασφαλιστικές εισφορές περιόδων απασχόλησης από τον Φεβρουάριο 2020 έως και τον Ιούνιο 2021 .

Οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων να έχουν χαρακτηριστεί ως πληγέντες.

Συντακτική ομάδα taxvoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ