ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ 2 επιδότησης επιχειρηματικών δανείων. Κομβικές απαντήσεις από την εκδήλωση με τον Γενικό Γραμματέα ιδιωτικού χρέους(VIDEO).

0
660

 

 

 

Ενημέρωση του Λ. Μπέλεση,
Διευθύνοντα Συμβούλου της BBC CONSULTING SA
Αντιπροέδρου ΠΑΕΛΟ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ –ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  :

 

Την Τετάρτη 7 Απριλίου  στις 6 το απόγευμα  στο κανάλι της ΠΑ.Ε.Λ.Ο (στο Youtube ΠΑΕΛΟ ) διεξήχθη  διαδικτυακή συνάντηση  με τον  Ειδικό Γραμματέα Ιδιωτικού Χρέους κ Φώτη Κουρμούση και τους συνεργάτες του, Χαράλαμπο Κώστογλου και Θεώνη Αλαμπάση με θέμα: “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ 2″.

Στην συζήτηση απεύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Οικονομικών κος Χρήστος Σταϊκούρας 

 Από πλευράς ΠΑΕΛΟ  μετείχαν ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Λάμπρος Μπέλεσης  και το μέλος κ. Γιώργος  Νικολουδάκης.

Την συζήτηση συντόνισε   ο δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης.

Αρχικά ο υπουργός κος Σταϊκούρας απεύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα για τα πληττόμενα φυσικά πρόσωπα και τις πληττόμενες επιχειρήσεις των Προγραμμάτων ΓΕΦΥΡΑ 1 & ΓΕΦΥΡΑ2 .

Κλείνοντας τόνισε ότι το ποσό της επιδότησης των συγκεκριμένων προγραμμάτων θα υπερβεί τα 600.000.000 ευρώ και εξήρε τον ρόλο των λογιστών   στην προσπάθεια εφαρμογής των προγραμμάτων στήριξης του COVID-19.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: 

1)   Το βασικό κριτήριο ένταξης είναι η μείωση τζίρου το 2020 σε σχέση με το 2019 από 20% και πάνω. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις με έσοδα πάνω από 50εκ. ευρώ και με πάνω από 250 άτομα προσωπικό.

2)   Εντάσσονται όλες οι μορφές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι ατομικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες  καθώς και οι εταίροι των επιχειρήσεων που έχουν λάβει ή εγγυηθεί επιχειρηματικά δάνεια.

3)   Η επιδότηση θα ισχύσει για 8 μήνες.

4)   Θα επιδοτηθούν τόκοι και κεφάλαιο.

5)   Εντάσσονται όλα τα δάνεια ακόμη και τα καταγγελμένα ,καθώς και εκείνα για τα οποία έχουν εκδοθεί διαταγές πληρωμής , ακόμη και αυτά για τα οποία έχει  έχει βγει εντολή πλειστηριασμού! Το  χρονικό όριο ένταξης αυτών των δανείων είναι η 15/07/2021.

6)   Κάθε επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί ξεχωριστά στην Γέφυρα ΙΙ για κάθε επιχειρηματικό της δάνειο.

7)   Εντάσσονται όλες οι μορφές επιχειρηματικών δανείων:

  • Στεγαστικά
  • Κεφάλαια κίνησης
  • Ανοιχτά δάνεια
  • Δάνεια με εξασφάλιση επιταγών
  • Leasing

8)   Είναι νομοθετημένη αμοιβή 250 ευρώ για τον σύμβουλο η Λογιστή που θα υποβάλλει το αίτημα.

9)   Με την υποβολή του αιτήματος η πλατφόρμα θα απαντά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αν μία επιχείρηση εντάσσεται η όχι στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ

10)  Θα υπάρχει κριτήριο επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών με την μορφή της αυξημένης επιδότησης.

 

 

Λάμπρος Μπέλεσης

Πρόεδρος ACIS BUSINESS CONSULTANTS GROUP | Πρόεδρος ΠΑ.Ε.Λ.Ο.