ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΩΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 . Είναι αρκετή με όλους τους άλλους παράγοντες σταθερούς?

0
436

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΩΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

 

Είναι αρκετή με όλους τους άλλους παράγοντες σταθερούς?

Από σήμερα 18-6-2020 έως 18-7-2020 πόσες ακόμα εγκυκλίους

θα έχουμε στα χέρια μας να διαβάσουμε και να εφαρμόσουμε ?

 

Γράφει η Φιλοθέη Μακριδάκη

Ειδική Φοροτεχνικός

Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Ιδιωτών

mfilothei@yahoo.gr

 

Ανακοινώθηκε νωρίτερα παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων συγκεκριμένα, οι υποβολές φορολογικών δηλώσεων θα είναι εμπρόθεσμες έως και 29 Ιουλίου 2020. Ωστόσο το πλήθος των επιπλέον ενεργειών που αυτή την περίοδο, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, δυσκολεύει την εργασία των λογιστικών γραφείων συνεχίζει να υφίσταται.

Ας θυμηθούμε ότι πέρυσι, δίχως αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες οι φορολογικές δηλώσεις είχαν λάβει παράταση και πάλι έως τέλος του Ιουλίου.

Να επισημάνουμε ότι έχει λεχθεί ότι θα δοθεί και ολιγοήμερη παράταση για τις δηλώσεις covid που αφορούν τις μειώσεις των ενοικίων. Τη στιγμή αυτή, προς το παρόν, οι δηλώσεις αυτές θα πρέπει να υποβληθούν από τους ιδιοκτήτες έως την Δευτέρα 22/06/2020

 

Ας δούμε το δελτίο τύπου:

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Νίκης 5-7

10180 Αθήνα

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.:2103332644

e-mail: press@minfin.gr

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020

 

Δελτίο Τύπου

 

Παράταση προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2019

 

Το Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ανακοινώνει τη χρονική παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα έως και τις 29 Ιουλίου 2020.

 

Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους.

 

Επισημαίνεται ότι δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020.

 

Η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει και θα προχωρήσει και σε άλλα μέτρα διευκόλυνσης των φυσικών και νομικών προσώπων σε ό,τι αφορά στην εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Υπενθυμίζεται ότι:

 

– Παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα.

 

– Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί 3 διμηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

 

– Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί των 6 μηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

 

– Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, αντί για 5 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

 

Φιλοθέη Μακριδάκη

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Τηλ.: +30 2107700210  Κιν.: +30 6944710019

 

Αναστάσιος Δουκέρης

Λογιστής - Φοροτεχνικός Α' Τάξης | Σύμβουλος επιχειρήσεων & ιδιωτών | Αρθρογράφος/Υπεύθυνος σύνταξης taxvoice.gr | Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών - Οικονομολόγων