ΠΕΡΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ: Πώς αμείβεται η εργασία το Σάββατο;

0
1090

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΟΥΚΕΡΗΣ

ΛΟΓΙΣΤΗΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ Α’ ΤΑΞΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΙΔΙΩΤΩΝ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ TAXVOICE.GR

E MAIL: doukeris1982@gmail.com

 

Ερώτηση: Εργαζόμενος που απασχολείται σε εστιατόριο δουλεύει πενθήμερο Δευτέρα έως Παρασκευή με πλήρη απασχόληση 40 ωρών εβδομαδιαίως και αμείβεται με ημερομίσθιο. Δικαιούται προσαύξηση στο ημερομίσθιο του για ένα Σάββατο(όχι νυχτερινή εργασία) που εργάστηκε έκτακτα;

Απάντηση: Η εργασία, που παρέχεται την έκτη ημέρα της εβδομάδος, κατά παράβαση του συστήματος πενθήμερης εργασίας, ανεξάρτητα από τις προβλεπόμενες κυρώσεις, αμείβεται με το καταβαλλόμενο ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 30%.
Δεν υπάγονται στη διάταξη αυτή οι απασχολούμενοι σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις. Ο εργαζόμενος λοιπόν θα λάβει για την ημέρα του Σαββάτου κανονικά το ημερομίσθιο του, χωρίς καμία άλλη προσαύξηση!

Διάταξη: Άρθρο 8 Ν.3846/2010

Παρατήρηση: Η καταβολή της προσαύξησης του 30% δεν απαλλάσσει από τις υπόλοιπες ποινές που μπορεί να επιβληθούν και ειδικά για τις επιχειρήσεις που υποχρεωτικά λειτουργούν με πενθήμερη και όχι εξαήμερη απασχόληση!

Εμπιστευτείτε μας για τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα!

Το taxvoice.gr είναι ο καθημερινός σας σύμμαχος και στα φλέγοντα εργατικά ζητήματα που σας απασχολούν!

 

 

 

 

Αναστάσιος Δουκέρης

Λογιστής - Φοροτεχνικός Α' Τάξης | Σύμβουλος επιχειρήσεων & ιδιωτών | Αρθρογράφος/Υπεύθυνος σύνταξης taxvoice.gr | Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογιστών - Οικονομολόγων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ